In lunchroom ’t Moment eten en drinken in het oude kerkje van Veelerveen wordt u verwelkomd door Hans en Marrianne. Verwen uzelf met een kopje lekkere koffie en huisgemaakte appeltaart. De appeltaart wordt gemaakt met ingrediënten uit de omgeving of biologisch uit eigen tuin. Verder vindt u bij ons een uitgebreide lunchkaart met heerlijke soepen, broodjes en maaltijden. U bent welkom met uw kinderen voor wie altijd wel een spelletje in de kast staat. Ook uw huisdier is meer dan welkom.
Een bezoeker
“Fijn, rustig, sfeervol en gezond gegeten met familie uit Australië en Dronten. Vooral de Australiërs waren onder de indruk van Veelerveen, de molen, de huizen aan het water en ook de frisse lucht. Het kerkje viel ook erg in de smaak. Heel bijzonder dat ook de hondjes zich heel welkom voelden. Zeker niet de laatste keer, we komen zeker nog terug!”
BEKIJK WEBSITE
Westerwolds Arrangement
Dit is echt een lokaal feestje! Alle producten die we hiervoor gebruiken komen uit Westerwolde…..of net op de grens. Jij zorgt dat de tafel klaar staat, wij komen voor rijden met onze Foodtruck. We nemen alles voor je mee, van bestek tot borden. Bij het voorgerecht serveren wij een Westerwolds Biertje. Wijn en andere dranken dien je zelf te verzorgen.
Wat gaan we eten?
Als voorgerecht krijgen we een kaasplankje van Westerwolds goud. Verschillende soorten kaas met een homemade chutney. Wat een start! Hierbij drinken we een frisse pils van de Westerwoldse Bierbrouwerij.
Als hoofgerecht serveren we burgers van de Kloosterboerderij. 100 procent puur rundvlees. Op een speltbroodje van Bakker meijer, met gekarameliseerde uitjes en onze befaamde honing/Mosterdsaus. Hierbij serveren we seizoensgroenten en frietjes (home made natuurlijk).
Als dessert hebben we een duo van kwark: De kwark die wordt gebruikt komt van bio boerderij Landleven in Onstwedde. De aardbeien die we gebruiken van Boer Geert uit kopstukken en de honing komt van Jan en Lubbert uit Ter Apel. We serveren onze huisgemaakte Kwarktaart met aardbeien en rauwe kwark met honing . Een streling van de tong.
Van ons krijgt u nog een fles Ruiten Aa Water om uit te serveren bij de koffie. Ondertussen ruimen wij alles weer op en kunt u heerlijk natafelen met uw gasten.
Er is ook nog een mogelijkheid tot live muziek. Onze kok zingt namelijk erg graag Gronings liedjes. Tussen de gangen door entertaint de kok u met zijn genre van Ede Staal, Wia Buze, en eigen werk.
Een bezoeker -
“Goed idee! Snelle service en heerlijke (streek)producten.”
BEKIJK WEBSITE
Groot assortiment aan losse thee
Kopje Genieten is een familiebedrijf dat gerund wordt door eigenaresse Christine Rietveld.
Sinds november 2016 zijn wij in het mooie Wedde komen wonen, waar wij op zoek waren naar rust, ruimte, natuur en het dorpsgevoel. Vanaf maart 2017 is Kopje Genieten geopend waar wij een breed aanbod hebben, zoals koffie met gebak, lunch, brunch, high tea en huiskamerdiner. Alles wat wij maken is huisgemaakt zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen, tevens bereiden wij alles vers.
Het assortiment gebak bestaat uit bijvoorbeeld appeltaart, cheesecake, kwarktaarten, chocoladetaarten en nog veel meer, alles is zelfgebakken. Deze lekkernijen wisselen per dag en met het seizoen, zodat terugkerende gasten steeds iets nieuws kunnen proberen.
Bij dat lekkers is er keuze uit verschillende koffiebereidingen, losse thee en biologische limonade.
Ook hebben wij een kleine lunchkaart met hierop allerlei huisgemaakte producten. Zoals zelfgemaakte tonijnsalade, uitsmijter, tosti of een soepje.
Tevens bieden wij 3 soorten High tea aan, de reguliere High tea, dit is een torentje met zoete en hartige hapjes met onbeperkt koffie en thee. Of een High tea de Luxe, hier heeft u extra zoete en hartige hapjes met luxere producten, maar ook keuze uit theebloemen in plaats van losse thee.
Reactie van bezoeker aan Kopje Genieten -
“Vanmorgen hebben we allemaal kleine weggetjes gereden op weg naar een wandelroute in Jipsinghuizen. Daar zijn we echter niet aangekomen doordat we langs een natuurgebiedje reden bij Wollinghuizen. Een rondje om het water waar we ons hier en daar een weg moesten banen.
Onderweg nog wat plekjes ontdekt om een andere keer te gaan wandelen en waar de honden ook mee mogen. En daarna heerlijke vijgentaart en uiensoep bij Kopje Genieten. Wij hadden vandaag vakantie!”
Tijdens de expositie van 5 september tot eind december is er ook weer keramiek aanwezig in de vitrine. Dit is gemaakt door Nies Vlieg en komt uit Wedde. Nadat ze om gezondheidsredenen stopte met een massagepraktijk is het maken van keramiek haar hobby geworden. Om te ervaren wat je allemaal met klei kunt, is ze hiermee gaan experimenteren en nu maakt zij diverse soorten vazen, beeldjes, schalen enz. Na het bakken wordt het keramiek geglazuurd of raku gestookt. Ook werkt ze met mooie kleuren zodat het er levendig uitziet.
Wat begon als een leuke hobby is uitgegroeid naar een nieuwe tak in ons bedrijf: de Brouwerij. Naast een kwekerij van snijheesters en pioenrozen én de verhuur van een gezellige vakantieboerderij hebben we sinds 2017 een heuse brouwerij, gevestigd in een voormalige varkensschuur waar Opa Verweij begonnen is met het houden van varkens. Hier staat nu een kookketel en 7 vergistingstanks met elk een inhoud van ruim 500 liter. Per keer brouwen we dus zo’n 500 liter speciaalbier.
Een uniek streekproduct uit het hart van de mooie gemeente Westerwolde.
Brouwerij Westerwolde brouwt en verkoopt bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alles puur natuur, met als vaste basis ingrediënten mout, hop, gist en heerlijk zacht water uit de Westerwoldse grond bij Sellingen. Ons streven is om in de toekomst waar mogelijk de ingrediënten lokaal in te kopen of misschien een gedeelte ervan zelf te verbouwen, met daarbij zeker aandacht voor een duurzaam beheerde bodem.
Om de unieke smaken te krijgen voegen we soms kruiden, specerijen of fruit toe. Ook kun je ‘spelen’ met de kooktijd, de verschillende gistsoorten en bijvoorbeeld de aroma-hop om de unieke smaken te krijgen. Wist je dat 70% van de smaak van het bier bepaald wordt door de gistkeuze? Hop zorgt weer voor de bitterheid en het aroma, en de mout voor de kleur, zoetigheid en body.
Met onze speciaalbieren kun je ook de lekkerste recepten klaar maken. Denk aan stoofschotels met bijvoorbeeld de Tripel of een hartige poffert met het Westerwolder bier.
Alle bieren worden gebrouwen op de ‘slow-manier’ en krijgen volop de tijd om op de natuurlijke manier op smaak te komen. Er komt geen pasteurisatie of filtering aan te pas om het proces te versnellen. En dat proef je! Brouwers Harm en Thijs leggen het je graag verder uit tijdens de eerste editie van het Voed-festival. We staan met een stand bij de Melkfabriek in Laude én op het (boekweit)veld van boer Jan Buining even buiten het dorp Sellingen.
Reactie van bezoeker aan de brouwerij -
“Super gezellige avond gehad.
Leuke uitleg over de brouwerij.
Heerlijke biertjes geproefd en er ook lekker een paar gekocht om thuis van te genieten.”
BEZOEK WEBSITE
BEZOEK WEBSITE
Schoppenfabriek A. Streuding werd in 1931 opgericht door de Vlagtwedder dorpssmid Albert Streuding. Tot op dat moment werden er alleen geimporteerde schoppen verkocht op de Nederlandse markt.
Hij besloot de fabricage van dit gereedschap ter hand te nemen en startte de Eerste Nederlandse Schoppenfabriek. Nogal altijd wordt de ambachtelijke productie voortgezet in Vlagtwedde.
In een tijd waarin de markt gedomineerd wordt door goedkope productie uit het verre oosten, heeft de Vlagtwedder schoppenfabriek ervoor gekozen om de ambachtelijke en milieuvriendelijke werkwijze in stand te houden. De fabriek is FSC® gecertificeerd en gebruikt alleen lakken op waterbasis. De stelen worden uit duurzaam Essenhout gemaakt.
De bladen van de schoppen en spaden worden van gehard, koolstofhoudend staal gefabriceerd.
Kijk voor meer informatie over de geschiedenis van Streuding op Wikipedia.
Reactie van gebruiker sneeuwschuiver -
“Een moie sneeuwschuiver.
Met dank de stalmeesters van de woudruiters vlagtwedde”
Schoppenfabriek Streuding is de enige ambachtelijke schoppenfabriek van Nederland.
BEZOEK WEBSITE
Wie, Wat, Waar is Goudwicht
Mijn naam is Marije Wensink, de oprichtster van Goudwicht.
Sinds 1999 ben ik gediplomeerd goud- en zilversmid.
Ik heb het meesterteken behaald op de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam.
Het maken van sieraden in edele metalen is mijn passie!
Met veel plezier ontwerp en (ver)maak ik sinds 2000 op ambachtelijke wijze unieke sieraden in mijn eigen edelsmederij.
Eerst in Vriescheloo en nu in het vestings dorpje Oudeschans in de provincie Groningen.
Daarnaast repareer, restaureer en verander ik bestaande sieraden.
Ik werk veelal in opdracht en maak ontwerpen voor speciale gelegenheden of gebeurtenissen.
Het omsmelten van oud (emotie) goud en het verwerken van as is mijn specialiteit.
Omsmelten
We kopen geen oud goud in voor geld, maar we vermaken uw “oude” en /of emotionele goud tot een nieuw sieraad.
Heeft u nog gouden sieraden in de kast liggen die u nooit meer draagt? Of heeft u een sieraad gekregen dat niet uw stijl is. Laat er dan iets nieuws van maken wat u wel weer draagt en dat toch de emotiewaarde van dit goud behoudt.
Dit kan geheel naar uw eigen ontwerp, maar ik denk graag met u mee.
In principe is alles na smelten (weer) mogelijk.
SUPPORTER WORDEN?
GA NAAR DE GEMEENTE WEBSITE