Snoeibeleid van de

gemeente Westerwolde

Langs de wegen in onze gemeente staan wel 61.000 bomen. In 2018 zijn al deze bomen gecheckt op hun gezondheid. Hieruit bleek dat de meeste van deze 61.000 bomen gesnoeid moeten worden. Dat is een behoorlijke klus, als er te lang wordt gewacht met het snoeien, bestaat het risico dat sommige bomen nog verder achteruit gaan. En er onveilige situaties kunnen ontstaan door loshangende takken.

 

Daarom is besloten om de komende 3 jaar 20.000 bomen per jaar te snoeien. Om vaart te kunnen maken, gebeurt dit niet alleen tijdens de wintermaanden maar snoeit de gemeente het hele jaar door.

 

Mag er dan gesnoeid worden in het broedseizoen?
Ja, dat mag mits je je aan de regels van de wet Natuurbescherming houdt. Hierin staat dat nestelende vogels of andere dieren niet verstoord of verjaagd mogen worden. Daarom checken de gediplomeerde bomendienstmedewerkers van de gemeente elke boom kort voor het snoeien. Als er een nest in de boom zit dan wordt dat geregistreerd en wordt de boom met rust gelaten.

 

Ziet u zelf een gevaarlijke situatie door een loshangende tak? Meld het online. Uw melding komt meteen binnen op de telefoon van een van de voormannen, zij beoordelen vervolgens wat er moet gebeuren. Via de mail ontvangt u bericht over wat er met je melding is gedaan. Of de voorman belt op om dit te vertellen.

 

Samen houden we Westerwolde schoon en veilig!

CONTACT INFO

Dorpsstraat 1

9551 AB SELLINGEN

0599-320220

info@cittaslowwesterwolde.nl

VOLG ONS